evenimente

Județul Gorj va dispune de un Plan de acțiune pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile

Echipa Intersectoriala Locala a organizat, joi, conferinta de presa prilejuita de lansarea “Planului de actiune pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile”. Evenimentul a avut loc in Sala Maura a Palatului Administrativ.
Delicvența juvenilă este o componentă a criminalității. Este un fenomen de devianță, manifestarea prin incapacitatea unor minori de a se adapta la normele de conduită din societate. Constituie o problemă socială complexă, a cărei cunoaștere trebuie să stea la baza măsurilor de politică socială și penală. Totodată, este binecunoscut faptul că delicvența juvenilă este însoțită de fenomenul de absenteism și abandon școlar, de aceea școala, este alături de familie, un mediu important de formare al caracterelor tinere, dar și de socializare și de educare. În acest sens, unul dintre obiectivele autorităților, în cadrul acestui proiect, este acela de a îmbunătăți parteneriatul dintre școală, părinți și poliție, spune Decebal Drăghiea, șeful Poliției Gorj.

Decebal Drăghiea, inspector șef IPJ Gorj

Acest plan de acțiune a fost realizat ca urmare a unor analize în ceea ce privește ultimele fapte de bullying apărute în spațiul public. Exemplul cel mai recent este cel al minorei de 13 ani, din Târgu Jiu, agresată de alte adolescente, în urmă cu aproximativ două luni.

Aura Pîrvuleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *