editoriale

Valentainșii de weekend, triplusalt amoros

Conform legendelor bărbaților, a început cea mai nefastă perioadă a anului pentru tagma noastră, un soi de Triunghi al Bermudelor cu arome iubărețe: 14 februarie, 1 și 8 martie, cu o escală aproape uitată de Dragobete. Evident, tratez logica asta ca pe o glumiță și vă sfătuiesc să faceți la fel. Femeia este probabil cea mai interesantă creație a divinității, aspect pe care bărbatul trebuie, are datoria să-l aprofundeze toată existența lui. Plus a ei.

Revenind, ieri, paișpe a doua, m-au apucat dracii iar. Senzație ciclică, mă râcâie pe creier vreo 3 săptămâni, apoi dispare până anul de vine. Și iar, și iar… Concret, nu pot înțelege de ce ”it’s a must” să-i arăți femeii de lângă tine (soție, prietenă, logodnică, foarte rar amantă – că aia, săraca, stă și ea botoasă pe soția ta în acele zile!) că o iubești taman în perioada amintită. Dacă o iubești, o demonstrezi fără vorbe… de cele mai multe ori. Am văzut o grămadă de oameni singuri – în cuplu – și triști – deși postează/pozează alături de pereche. Mulți, foarte mulți suferă de boala acestui mileniu, solitudinea.

Așadar, dacă o/îl iubești, nu e obligatoriu să i-o arăți doar pe 14, 1 și 8. Nu, chiar nu! Poate chiar zilnic trebuie să faci ceva care să justifice ideea clamată că-l/c-o iubești. De la poate perimatul „Sună-mă când ajungi, să știu că e totul ok” până la excentricul „Ia dracu’ pe tine izmene, nu vezi ce ger e afară?!” Sigur, nu strică să-i spui periodic că-i porți iubire, dar să i-o arăți… asta e musai s-o faci mai des. Nu cred că e atât de bătut/ă în cap să nu priceapă, într-un final, că ții pe bune la ea/el.

Nu pot înțelege de ce trebuie să fii haiduc să o duci în oraș doar în zilele de care tot aberez eu mai sus. Pe bune! Scoate-o mai des la o cafea, bea o bere cu ea, nu-i arăta mall-ul doar de 3 ori pe an, nu aglomera restaurantele doar în serile alea în care știi tu că se celebrează iubirea… Ne încurci inclusiv pe noi, care ieșim mai des la o bere și-un mic mic. Nu găsim loc că tu, Valentinu’ lu’ pește, o scoseși la suc în zilele care se poartă iubirea!

Prietene, iubirea o poți sărbători decent, de foarte multe în liniște (pentru a simți fericirea autentică) și mult, mult mai des decât alea 3, cel mult 4 zile anual.
P.S.: Nu glumesc, scoate-o mai des prin oraș.

Ionuț Catrina

Articol preluat de pe accentingorj.ro

Articolul Valentainșii de weekend, triplusalt amoros apare prima dată în GORJ ◘ PRESS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *