editoriale

Chiloții, violul (irefutabil) și șoșoaca de șeș

Azi o ardem cu analiză pe text. Avem vreo două cazuri de manual. De psihiatrie, aș risca un pronostic. Dar să le citim pe rând: „Am venit pentru că am obosit să trăiesc un an în frică. Am obosit să văd cum autoritățile ignoră de fapt cerințele poporului român. Am obosit să port o mască care nu-mi servește la nimic. Mă apără de virus cum mă apără și chiloții la viol. Deci nu se poate așa ceva. Am obosit să aud de tot felul de măsuri care nu-și dovedesc eficiența. Aș vrea ca Guvernul să fie aproape de popor, aproape de oameni, dar de un an de zile ne înfricoșează. Asta a știut să facă, atât, din păcate!” Dacă vă întrebați cui aparțin vorbele de duh și-n ce context au fost ele rostite, vă lămuresc eu. Diva este o arătare (luați sensul biblic al cuvântului, da?) care a ajuns în casele oamenilor grație scandalurilor re-pe-taaa-te cu fostul (ori actualul?!) soț, Silviu Prigoană. Da, ea-i: Adriana Bahmuțeanu. Această prezență ravisant de răpitoare (ptiu, drace!) emite fraze, nu propoziții, spre surprinderea mea. E virusolog, bacteriolog, medic la infecțioase, e de toate celebra Bahmu. Mă rezum la chintesența declarației sale: „(…) Mă apără de virus cum mă apără și chiloții de viol (…)” Na, mai poți comenta ceva în fața acestui argument irefutabil? Bă, nu vă gândiți la prostii când scrisei eu asta!

Cum nebunia este progresivă, uite și un al doilea citat, provenit dintr-un exemplar parlamentar de dată recentă: „Vom înființa și noi poliția cetățenilor români! Nu vă puneți cu mine! Știu prea multe despre voi! Am prea multe dovezi împotriva voastră ca să nu vă clătinați și să nu dispăreți la un moment dat din toate structurile politice! Ați făcut tot ce ați putut ca să nu ajung acolo. Iată că am ajuns datorită poporului!” Printre onomatopee de sorginte suină, aflăm de la Diana Șoșoacă, această Captain Marvel a celor oprimați de manualele școlare, că-și face miliție pe persoană fizică (vorba unui clasic), cu care să calce-n picioare sistemul de stat și orice. Că doar anarhia ei reprezintă soluția. Doamna își e suficientă, nu are nevoie de alții. Acel „Nu vă puneți cu mine” este lămuritor pentru ce înseamnă acest specimen…

În România nu e deloc o problemă să apară ciudați la fiecare colț de straduță. Nu e problemă când dacopații neagă concretul, palpabilul, invocând oculta, exteriorul, ăia care ne vor răul etc. Nu, nimic din toate astea nu-s o problemă.

Singura mare, dar mare de tot problemă este că nebunia are susținători. Culmea, din partea unor oameni de la care eu aveam pretenții. Aici e problema. Vă dați seama cât de grave sunt problemele în societatea românească dacă cineva (mulți „cineva”, din păcate!) crede în idealul Șoșoacăi?

P.S.: Uitasem să precizez: ambele citate fost-au exprimate la protestul anti-mască, anti-vaccin, anti-măsuri de sămbătă…

Ionuț Catrina

Articol preluat de pe accentingorj.ro

Articolul Chiloții, violul (irefutabil) și șoșoaca de șeș apare prima dată în GORJ ◘ PRESS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *