editoriale

Voi meritați ce e mai rău, bă!

Gest incalificabil „oferit” acestei țări de către șefii din Sănătate: la ceas de seară – ca pe vremuri celebrul „noaptea ca hoții” – au fost scoși pacienții operați (ori pe cale să fie) din Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, toată acțiunea arătând incapacitatea oficialilor din domeniul medico-sanitar de a gestiona o situație.

Deși ne încearcă o greață teribilă față de situația de rahat pentru care și-au dat concursul Ministerul Sănătății, DSP București și managerul spitalului, vom încerca să prezentăm întreaga scenă, destul de complexă, desprinsă parcă dintr-un film american de prost gust.

Faptele sunt următoarele: la nivel de București, există o deficiență acută de paturi în secțiile de Terapie Intensivă. Evident, în contextul COVID-19, că altfel li se rupea celor în drept de acest aspect. Revenind, există corepondență între între Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență și Spitalul „Foișor”, încă de la debutul acestui aprilie, în care se vede intenția primelor două entități de a transforma unitatea într-una de tip suport-COVID, dar și refuzul constant al conducerii spitalului de a da curs solicitării oficialilor.

Că există foarte puține paturi la ATI nu este o surpriză pentru cineva, fie el și străin de sistemul medical. Dar nu poți invoca greaua moștenire la infinit, mai ales că ești la butoane din 6 noiembrie 2019, da? Mă așteptam, în calitatea mea de cetățean, ca la un an de la debutul pandemiei de SARS-CoV2, să fie un număr măcar dublu de paturi dotate corespunzător, care să permită salvarea de vieți omenești. Să vorbim de PSD când puteam cumpăra și dota paturi la ATI… mi se pare cel puțin indecent, imoral și nelalocul lui.

Pot înțelege refuzul unui manager de spital, dar în condiții normale, de a schimba tipul acelei unități. În condițiile în care însă românii nu pot respira singuri și au nevoie de ajutor specializat din cauza COVID-19, nu pot pricepe gestul acelui manager de la „Foișor”! Că a fost uns șef de către Gabița Firea, că e pesedist… NU MĂ INTERESEAZĂ! Este un personaj complice, prin refuzul repetat de a se conforma solicitărilor autorităților, la drama oamenilor care, de vineri seară până sâmbătă spre prânz, au fost scoși cu targa, cu scaunul cu rotile etc. din spitalul „Foișor”!

La pachet, sunt la fel de vinovați cei din conducerea D.S.U., M. S. și ai unității medico-sanitare amintite. Ok, am înțeles că managerul spitalului a semnat târziu actul prin care „Foișor” și-a schimbat temporar destinația. Că va fi sau nu sancționat, că-și dă demisia ori ba, devine irelevant acum! Faptele au fost consumate, iar Vlad Voiculescu și nea Raed Arafat trebuie să aibă decența (că de onoare nu poate fi vorba) și să plece-n uitare.
Nu scoți oamenii în miez de noapte, bă, afară! Nu-s vite. Au dureri, sunt în chinuri. N-a venit nici măcar unul acolo de plăcere, vă asigur, bă! Era cumva bombardată capitala și nu știm noi?! Nu!

Dacă tot s-au încordat mușchii unui stupid manager de spital, iar situația s-a rezolvat greu de tot, de ce era nevoie să ne arate oficialii din Sănătate cât de prost se pot comporta?!?! De ce? Vlad Voiculescu stă pitulat prin birou de când a fost uns ministru. Comportamentul său oricum dădea în penibil. Acum… a atins un nou nivel.

Iar despre nea Raed Arafat, ținut la butoane de toate, dar toate formațiunile politice, ar mai fi ceva de spus?!?! Nu-l țin ăștia de simpatic ce e, clar! Alte treburi, alte socoteli…

Ionuț Catrina

Articol preluat de pe accentingorj.ro

Articolul Voi meritați ce e mai rău, bă! apare prima dată în GORJ ◘ PRESS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *