evenimente

Verificări în centrele de imunizare din județ

Prefectul Corneliu Raducan, impreuna cu directorul Directiei de Sanatate Publica Gorj, Narcis Stoian, au mers sambata sa verifice modul de functionare a trei centre de vaccinare din judet.

Este vorba despre centrele de imunizare din Tismana, Motru și Bălești. Potrivit prefectului, lucrurile decurg normal. De asemenea, pentru a stimula vaccinarea în continuare, autoritățile au în vedere deschiderea de noi centre în municipiul Târgu Jiu.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj

Noile centre ar putea fi deschise chiar la sfârșitul acestei săptămâni. Însă, acestea nu vor funcționa non-stop. Până la începutul săptămânii trecute primise prima doză peste 14% din populația județului, Gorjul fiind la mijlocul clasamentului național, mult după „premianții” București (31%), Cluj (28%) și Timiș (22%).

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj

Amintim că, începând de sâmbătă, toți românii cu vârsta de peste 16 ani se pot imuniza fără programare, direct în centrele de vaccinare. Persoanele în vârstă și cele care aveau deja programare în platforma electronică de vaccinare vor avea prioritate. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

Aura Pîrvuleț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *